„Colaborarea cu Microsoft România a însemnat pentru noi, de fapt, capătul unui drum pe care l-am încercat și cu alte societăți și cu specialiștii din Muzeul Satului dar, din păcate, rezultatele nu au fost în majoritatea cazurilor satisfăcătoare. A fost, dacă vreți, o întâlnire norocoasă între noi, o instituție ca Muzeul Satului, care are mult de oferit, și Microsoft, care știe cum să pună aceste lucruri de oferit în pagină. Primele discuții le-am avut cu dl. Mihai Bodea, care ne-a vorbit despre acest proiect și despre proiectele anterioare pe care Microsoft le dusese la bun sfârșit. Am considerat că este tocmai bun momentul să vorbim și de un rebranding al Muzeului Satului, pentru că site-ul nostru a rămas un pic în urmă. (…) În aceste luni, în care specialiștii noștri au discutat cu specialiștii Microsoft, am pus la cale o platformă de comunicare către publicul larg, extrem de importantă, care va însemna o mai bună vizibilitate a muzeului, o ieșire foarte importantă în spațiul virtual. Pentru noi este un foarte bun moment de a pune în practică ideea de aducere în prim-plan a acelor obiecte și documente pe care publicul încă nu le cunoaște”.
PAULA POPOIU, DIRECTOR GENERAL MUZEUL NAȚIONAL AL SATULUI „DIMITRIE GUSTI”
Citește testimonialul„Elasticitatea oferită de Cloud-ul Microsoft este un beneficiu real pentru că plătim doar ceea ce consumăm, iar adăugarea și apoi eliminarea resurselor contractate este o simplă formalitate. Pentru mine, avantajul principal adus de Windows Azure și Magento este confortul. Am siguranța că am rezolvat problema hosting-ului și îmi pot direcționa timpul și energia către aspecte mai importante ale afacerii pe care o conduc. Mă bazez pe o combinație de servicii în Cloud, cu o platformă performantă și un partener IT capabil să mă ducă la un nivel superior de dezvoltare. Borealy.com este următoare provocare, prin care abordam piața europeană. Ne așteptam la o creștere considerabilă a traficului dar sunt sigur că îl vom putea susține din Cloud”.
EUGEN RASOIU, DIRECTOR GENERAL BOREALY
Citește testimonialul„Un avantaj al trecerii la Windows Azure îl reprezintă configurarea de roluri prin care sunt definite mașini virtuale pentru executarea un set specific de comenzi. Un astfel de rol reprezintă un șablon construit pentru rularea unei anume aplicații și pentru care administratorul poate aloca un anumit număr de instanțe. Contractarea unor servicii bazate pe roluri și nu pe mașini virtuale oferă o mai mare flexibilitate la nivel de costuri. Un alt element important în decizia Sustainalytics a fost posibilitatea combinării în Windows Azure a funcționalităților de load balancing și autoscale pentru oprirea mașinilor virtuale când gradul de încărcare scade sub anumite valori, ceea ce are un impact relevant asupra reducerii costurilor. De asemenea, Azure oferă un VPN (Rețea Virtuală Privată) ca standard și un control bun la nivel de firewall și porturi. Aceste facilități contează mult pentru administrare, mai ales că echipa noastră IT este formată cu precădere din dezvoltatori și mai puțin din specialiști în rețea”.
CLAUDIU TĂNĂSESCU • GLOBAL DIRECTOR ICT • SUSTAINALYTICS
Citește testimonialul„Windows Azure ne asigură și redundanța datelor prin facilitățile de geo-replicare, iar cum aceste procese sunt automate, eliminăm astfel o activitate consumatoare de timp și atenție. Am optat pentru acest serviciu deoarece anterior am avut incidente neplăcute și am piedut unele date tranzacționale. Cu Windows Azure, pregătirea unei infrastructuri de test poate fi gata în câteva ore și prin urmare devine simplu să testăm orice funcționalitate nouă, înainte de punerea în producție. Mulți dintre clienții noștri utilizează soluții Enterprise importante, sunt obișnuiți cu această abordare și cunosc dificultatea și costurile infrastructurilor de test, prin urmare apreciază flexibilitatea noastră în alocarea de resurse și reducere a timpului de livrare a noilor versiuni”.
TEODOR BLIDĂRUȘ • MANAGING PARTNER • SOFTELLIGENCE
Citește testimonialul„Unii cred că o aplicație PHP pe infrastructură Microsoft ține de science-fiction, dar nu au dreptate. PHP și platforma Windows Azure se înțeleg de minune. Multe firme consideră că, dacă implementează o mașină virtuală la alți furnizori de servicii de cloud, vor beneficia de avantajele cloud computing, dar fără întreținerea și administrarea adecvată a acestor mașini – ceea ce multe firme mici doresc să evite – nu vor beneficia de toate avantajele oferite de cloud. Unul dintre motivele pentru care SQL Azure reprezintă soluția perfectă pentru firmele mici, sau care nu vor să se complice cu activități de administrare, este acela că nu necesită întreținere. Acesta este unul dintre motivele pentru care le recomandăm clienților noștri platforma Windows Azure”.
ALEXANDRU LĂPUȘAN, CHIEF EXECUTIVE OFFICER, ZITEC
Citește testimonialul
„Prin migrarea pe noua platformă Windows Azure, beneficiile noastre sunt multiple în sensul că acum putem să livrăm mult mai repede serviciile noastre către piață și avem o disponibilitate și o scalabilitate mult mai mare a soluțiilor noastre. De exemplu, dacă mâine vine un client și cere o putere de procesare de 10 ori mai mare, clientul respectiv nu trebuie să-și mai cumpere procesoarele, memorie nouă, hard disk-uri mai rapide și să caute produse compatibile cu vechile versiuni de servere sau pur și simplu să schimbe mașina cu totul. Acum doar notifică furnizorul, iar inginerii noștri configurează în platformă noua putere de procesare, în câteva minute. Setarea unui client nou se realizează în câteva minute, iar efortul nostru de administrare și mentenabilitate a sistemului este nesemnificativ în raport cu infrastructura SaaS găzduită. Înainte pe platforma Software as a Service erau implicate 4 persoane în zona de administrare. În momentul de față este necesară o singură persoană pentru administrarea sistemului, transferând task-urile de administrare de la noi către platforma Windows Azure. Practic, prin migrarea pe Windows Azure, Senior Software și-a redus costurile de administrare cu 75%, iar resursele folosite înainte în zona de administrare le-am putut realoca spre alte proiecte”.
DANIEL TOMA, DIRECTOR GENERAL SENIOR SOFTWARE
Citește testimonialul